Elk woord telt

Elk woord dat we uitspreken, is van invloed op hoe de ander over ons denkt. Naast een letterlijke betekenis heeft een woord ook een emotionele betekenis, connotatie genoemd. Wat jij voelt bij een woord kan voor iemand anders een hele andere emotie oproepen. Als we ons daarvan niet bewust zijn, kunnen we de plank flink misslaan. Ze zeggen wel eens, let op je woorden want je weet nooit wie ze in zijn mond heeft gehad.

Onze taal maakt ons uniek!

Wie kent ze niet, mensen met een stopwoordje, die wollig iets omschrijven, die omfloerst om de hete brij heen draaien, lange zinnen gebruiken, impertinente vragen stellen, met te lange anekdotes komen, vaktaal of Engelse woorden gebruiken? Het maakt ons wie we zijn en anders. Maar anders in de betekenis van irritant, willen we natuurlijk vermijden. Woorden die jij gebruikt maken ke uniek maar maken ze je ook allemaal effectief of succesvol?

Verleidelijke presentatie

Communicatie is verbinden, het is van contact een connectie maken. In een 1 op 1 gesprek, in een pitch of op het podium. Een goede presentatie kenmerkt zich door de juiste woorden voor bepaalde mensen terwijl jij hetzelfde verhaal vertelt. Het vergt dat je nadenkt over de indruk die je maakt en de erfenis die je achterlaat. Herinneren ze de ontmoeting? Positief of negatief? Gaan ze bellen of zeggen ze dat alleen maar. Vaak ligt het aan je presentatie.

wie is CommU2

De kosten van een bruistabletje?